We zijn in het finaleweekend aanbeland. Normaliter staan deze in het teken van de halve finales op zaterdag en de finales op zondag. Echter staan er vandaag ook kwartfinales in het enkelspel op het programma in verband met de tropische storm en regen op woensdag. De deelnemers kunnen rekenen op een lange dag met warme omstandigheden. Kwaliteit zal niet alleen de doorslag geven, maar ook fitheid komt nu om de hoek kijken. 

Julia Stusek (Duitsland) - Rose Marie Nijkamp (Nederland)
Om 9.30 mochten de als eerste geplaatste Duitse Julia Stusek en de Nederlandse Rose Marie Nijkamp de wedstrijddag openen op baan 1. De toss bepaalde dat Julia mocht beginnen met serveren. Rose Marie haar speelplan werd meteen duidelijk: ze wilde het initiatief hebben en op een hoog tempo acteren. Ze brak de Duitse meteen overtuigend en hield de break voorsprong vast. De Nederlandse speelde zeer overtuigend, aanvallend tennis, waarmee ze Julia geen schijn van kans gaf om in haar spel te komen. Rose Marie brak de als 1e geplaatste op 3-1 en zelfs ook op 5-1, door fel te blijven in de rally en soms ook naar het net te gaan voor het verrassingseffect. De 1e set was binnen voor onze landgenoot.
Het was echter de Duitse die goed van start ging in de tweede set. Ze brak meteen de service van Rose Marie, die voor het eerst tegen een achterstand aan moest kijken. De thuisspeelster bleef gedecideerd in haar speelplan en raakte niet in paniek. Met loepzuivere slagen, waar vooral haar backhand langs de lijn zeer indrukwekkend was, wist ze het momentum weer voor zich te winnen. Ze brak Julia meteen terug, hield haar eigen service en pakte de voorsprong. De Duitse probeerde van alles, door met hoge ballen het tempo uit de rally te halen. Dit counterde Rose Marie door de ballen hoog en diep terug te slaan, wachtend op haar kans. Zodra die kwam, greep ze die met beide handen aan. De Nederlandse stoomde door naar 5-2, liet op de service van Julia nog 2 matchpoints liggen, maar besloot een game later de wedstrijd in haar voordeel. Een overtuigende 6-1 6-2 overwinning was een feit! Achteraf was Rose Marie erg tevreden. "Ik heb goed aanvallend tennis gespeeld en vond dat ik slimmer was op de baan. Mijn plan was om er meteen vol op te gaan, ballen niet uit te laten zakken, maar ze juist op tempo te nemen. Gisteren verloor ik de eerste set met 6-0, dus ik was gebrand op een goede start. Dat is meer dan gelukt!" 
Later op de dag kwam Rose Marie wederom in actie in haar halve finale wedstrijd tegen de als 4e geplaatste Kaitlyn Rolls uit Amerika, die eerder op de dag na 3,5 uur strijdend tennis had gewonnen van de Zweedse Taraba Wallberg.
Het niveau dat Rose Marie op de mat legde, was nog beter dan haar kwartfinale wedstrijd. Alles liep als een trein en ze gunde de hoger ingeschaalde speelster slechts 1 game door met 6-1 6-0 door te stomen naar de finale. Als kers op de taart sloot Rose Marie de dag af door 's avonds ook in het dubbelspel met haar Nederlandse maatje Joy de Zeeuw de finale te bereiken. Haar dag kan niet meer stuk! 

Rose Marie Nijkamp (rechts) won op zeer overtuigende wijze haar wedstrijden op zaterdag (links: Julia Stusek)


Noemi Basiletti (Italië) - Joy de Zeeuw (Nederland)
Op deze dag vond er een spannende tenniswedstrijd plaats tussen Joy de Zeeuw uit Nederland en Noemi Basiletti uit Italië. Joy de Zeeuw stond als 10e geplaatst in het toernooi, terwijl Noemi Basiletti als 2e geplaatst was. Het beloofde een interessante strijd te worden tussen deze getalenteerde spelers.
Noemi Basiletti, de Italiaanse tennisster, staat bekend als een echte gravel speelster die graag lange rally's aangaat. Ze is geduldig en strategisch in haar spel. Aan de andere kant van het net stond Joy de Zeeuw, die de punten juist kort wilde houden met krachtige en vlakke slagen. Het contrast in speelstijlen voorspelde een boeiende confrontatie. De wedstrijd begon gelijk opgaand, waarbij beide speelsters hun beste beentje voorzetten. Bij een stand van 3-2 in het voordeel van Basiletti waren er twee lange games die beide werden gewonnen door de Italiaanse. Hiermee vergrootte ze haar voorsprong naar 5-2 in de eerste set. De Zeeuw gaf echter niet op en bleef vechten voor elk punt. Helaas slaagde ze er niet in om de Italiaanse onder druk te zetten. Basiletti hield haar uitputtende spel vol en won uiteindelijk de eerste set met 6-2. In de tweede set bleef Joy de Zeeuw moedig vechten, maar de vermoeidheid begon haar parten te spelen. Basiletti bleef geduldig en speelde haar sterke punten uit. Na vele mooie rally's en inspanningen slaagde De Zeeuw er niet in om de wedstrijd te kantelen. Noemi Basiletti domineerde de wedstrijd en won uiteindelijk met 6-2, 6-2.
De Italiaanse wist haar vervolgwedstrijd ook in twee sets te winnen tegen de Belgische Jeline Vandromme. Noemi won met 7-5 6-3 en mag zich finalist noemen van het Dutch Junior Open.

Noemi Basiletti (links) won haar beide wedstrijden en is finaliste! (rechts: Joy de Zeeuw)


Theo Papamalamis (Frankrijk) - Ivan Ivanov (Bulgarije)
Op baan 2 vond er een boeiende tenniswedstrijd plaats tussen Theo Papamalamis uit Frankrijk en Ivan Ivanov uit Bulgarije. Beide spelers stonden klaar om te strijden op de tennisbaan en te laten zien wat ze in huis hadden.


De eerste set was zeer gelijkwaardig, waarbij beide spelers hun beste tennis lieten zien. Het was een spannende strijd met interessante wendingen. Eén break maakte uiteindelijk het verschil in het voordeel van Theo Papamalamis, waardoor hij de eerste set met 6-4 won. Het was een set vol afwisseling, met spelers die dropshots gebruikten, naar het net opstoomden en harde slagen vanuit het achterveld produceerden. Het publiek genoot van het gevarieerde spel en de competitieve sfeer op de baan.


In de tweede set leek het echter alsof Ivan Ivanov de energie en wilskracht verloor. Hij kon geen vuist meer maken en het lukte hem niet om de wedstrijd spannend te houden. Theo Papamalamis daarentegen bleef solide spelen en maakte gebruik van de zwakte van zijn tegenstander. Met overtuiging en vastberadenheid won hij de tweede set met 6-1, waarmee hij de wedstrijd naar zich toe trok.
Theo wist ook zijn aansluitende wedstrijd in twee sets (6-4 en 6-2) te winnen tegen de Pool Oskar Grzegorzewski. De Fransman haalde daarmee de finale zonder ook maar 1 set te hebben verloren in route naar de finale. Indrukwekkend!

Theo Papamalamis (links) staat in de finale van de jongensenkel (rechts: Ivan Ivanov)

In de finale neemt Theo het op tegen de linkshandige Bulgaar Alexander Vasilev. De Bulgaar speelde een ongelukkig eerste set tegen de Pool Lechno-Wasiutynski. Alexander maakte teveel fouten en verloor de set kansloos met 6-1. Hij wist steeds beter in zijn spel te komen met kiezelharde opslagen en backhands. De Pool was niet tegen het geweld bestand van de Bulgaar en moest de tweede en derde set met 6-2 laten aan Alexander.