Dagverslag dinsdag 28 juni

Eerste dag van het hoofdtoernooi!
Vanochtend is dan eindelijk het hoofdtoernooi begonnen! Er werden maar liefst 40 wedstrijden gespeeld. Het was een mooie dag met een hoop toeschouwers.

Olivia Bergler (Polen) -- Florentine Dekkers (Nederland)De Nederlandse Florentine Dekkers nam het vanochtend op tegen de Poolse Olivia Bergler. De 18e jarige Dekkers heeft sinds jongs af aan bij de top van de jeugd gezeten, maar heeft vorig jaar het roer omgegooid en is studie en tennis gaan combineren in Amerika, waar zij speelt voor
Kansas State Univeristy in Kansas. Dekkers is nu weer thuis voor de zomer om verschillende toernooien te spelen. De wedstrijd begint langzaam, beide spelers moeten even inkomen, maar al snel neemt Bergler de wedstrijd over en door een paar onnodige foutjes en dubbele fouten van Dekkers staat de stand op 5-3 in het voordeel van Bergler. Bergler begint steeds aanvallender te spelen en wint de eerste set 6-4. De tweede set lijkt snel te gaan en Bergler pakt dan ook gelijk een 3-0 voorsprong. Dekkers moet alles op alles zetten om zich terug te werken in de wedstrijd en dit lukt nog aardig. Doordat Dekkers minder fouten gaat maken  komt komt zij terug tot 2-3, maar helaas is Berlgler vandaag te sterk voor Dekkers en gaat zij met een 6-4 6-3 overwinning door naar de tweede ronde.

Loes Ebeling Koning (Nederland) -- Stefani Webb (Australië)Vandaag speelde de Nederlandse Loes Ebeling Koning tegen de Australische Stefani Webb. In het begin van de wedstrijd gaat het gelijk op, beide speelsters houden hun eigen service games, 3-2. Ebeling koning verrast Webb een aantal keer met mooie dropshots. Toch gaat het nog steeds gelijk op, 5-4 Ebeling Koning. Webb serveert nu om in de set te blijven. In de eerste set komt het uiteindelijk aan op een tiebreak. Webb staat goed te serveren en slaat op set point een scherpe service op de lijn naar buiten. 7-6 Webb. In de tweede set staat Webb beter te spelen en maakt goede hoeken, waardoor Ebeling Koning sneller in de fout gaat. Webb wint de tweede set met 6-2 en is door naar de volgende ronde.6-7 2-6 .

Britt Du Pree (Nederland) -- Elisabeth Iila (Estland)Nog een Nederlandse speelster die vandaag in actie is gekomen is de 15 jarige Britt Du Pree.
Du pree staat momenteel in de top 40 t/m 16 jaar in Nederland, en speelde vandaag tegen Elisabeth Iila uit Estland. Du pree is een aanvallende speelster waardoor ze Iila gelijk onder druk probeerde te zetten. Iila ging hier in de eerste goed erg goed mee om en pakte al gauw een voorsprong tot 5-2 in de eerste set. Na 2 lange games weet Iila de eerste set met 6-3 naar zich toe te trekken. In de tweede set pakt Iila gelijk een 2-0 voorsprong maar Du Pree weet de wedstrijd om te keren door minder onnodige fouten en haar aanvallende spel pakt ze 4 games oprij en wint zij de tweede set met 6-3. De twee dames zijn erg aan elkaar gewaagd en maken er een spannende wedstrijd van, maar Du Pree weet de wedstrijd naar zich toe te trekken en gaat na bijna 3 uur met winst de baan af. 3-6 6-3 6-4 is de eindstand en hiermee gaat Du Pree door naar de volgende ronde.

Safien Boulonois (Nederland) – Manal Ennaciri (Marroko)Safien Boulonois, de enige speelster in het hoofdtoernooi van TC Bakkum, kwam uit tegen de Marokkaanse Manal Ennaciri. De wedstrijd begon met een aantal breaks op rij en beide speelsters zochten naar ritme. Boulonois probeerde de rally’s te domineren, maar Ennaciri beet zicht vast in de rally’s en wist het spel te neutraliseren. De eerste set ging naar de Marokkaanse met 6-3. In de tweede set begon Boulonois minder foutjes te maken en pakte ze de set overtuigend in de tiebreak. De wedstrijd lag weer open, maar het was Ennaciri die aan het langste eind trok, door haar vaste spel en uithoudingsvermogen.


Kyvan Rietkerk (Nederland) - Thanaphat Boosarawongse (Thailand)De laatste wedstrijd van de dag begon om 20.30 op center court, met wederom een Nederlander in actie. Kyvan Rietkerk nam het op tegen Thanaphat Boosarawongse uit Thailand. Onder toeziend oog van de nog goed gevulde tribunes, was het de Thai die het beste uit de startblokken schoot. Hij was de eerste die een break wist te plaatsen en liep uit naar 3-1. Kyvan liet zich meer gelden in de rallies en probeerde Thanaphat meer te laten werken voor de punten. Dit wisselde de Nederlander af door soms het net op te zoeken en zo meer dwingend te spelen; deze tactiek werkte. Na een hele lange game op 3-2 in het voordeel van de Thai, brak Kyvan terug en bleef het initiatief houden in de rally. Het verschil qua niveau in de eerste set was miniem, maar het agressieve spel van onze landgenoot gaf de doorslag. Kyvan won de set met 6-3. In de tweede set lag het niveauverschil wat verder uit elkaar. Thanaphat probeerde iets aanvallender te spelen, maar deze tactiek werkte niet helemaal. Kyvan hield zijn niveau vast, brak op 1-1 door de service heen en gaf in het vervolg van de set niks meer weg. Door de set met 6-1 te pakken verzekerde hij zichzelf van de volgende ronde.

Foto van de dag: Lars Wagenaar. Lars speelde vandaag in de eerste ronde van het hoofdtoernooi tegen Andrii Zimnokh uit Oekraine. Lars speelde een hele goede wedstrijd en gaat met een overwinning van 6-3 6-4 door naar de volgende ronde.