Dagverslag maandag 27 juni

LAATSTE RONDE VAN KWALIES – WIE BEREIKT HET HOOFDTOERNOOI???
De laatste ronde van kwalificaties werd vandaag gespeeld. Zes meiden en zes jongens zullen een plek in het hoofdtoernooi bemachtigen. Er hoefden maar drie van vier wedstrijden gespeeld te worden, maar de laatste ronde werd onderbroken door regen.

Sara Pantelic (België, 3) – Ustiniya Lekomtseva (10)

In de eerste ronde van de dag speelde de Belgische Sara Pantelic, derde geplaatst, tegen Ustiniya Lekomtseva, de tiende geplaatste van de kwalificaties. Lekomtseva varieert veel in haar slagen, wat het lastig maakt voor Pantelic om in de wedstrijd te komen. Pantelic speelt namelijk graag aanvallende ballen. Dit zorgde ervoor dat Pantelic veel onnodige fouten maakte aan het begin van de wedstrijd. Lekomtseva neemt een 3-0 voorsprong in de eerste set. Langzaam maar zeker lukt het Pantelic om het aantal onnodige fouten terug te dringen. Dit doet ze door meer marge te nemen over het net en binnen de lijnen. Deze aanpassing zorgt ervoor dat de wedstrijd volledig omslaat. Na een 1-4 achterstand, weet Pantelic vijf games op rij te winnen en wint de eerste set met 6-4.
Het verliezen van de eerste set was een grote klap voor Lekomtseva. Het lukte Lekomtseva niet om zich terug te vechten in de tweede set. Pantelic bleef aanvallend spelen, met genoeg marge, zodat ze weinig fouten maakte. Palentic won de tweede set gemakkelijk met 6-1 en is een van de eerste spelers uit de kwalificaties die het hoofdtoernooi haalt.

Noemi Basiletti (Italië, 4) – Anastasiia Firman (Oekraïne, 8)

De vierde geplaatste, Italiaanse, Noemi Basiletti speelde haar laatste wedstrijd van de kwalificaties tegen de achtste geplaatste, Oekraïense, Anastasiia Firman. De meiden hadden compleet verschillende speelstijlen. De Italiaanse speelde aanvallend en de Oekraïense speelde verdedigend en wachtte haar kansen in de rally af. Deze combinatie van speelstijlen zorgde voor mooie rally’s die vaak aan het net eindigde. Basiletti had een betere start met haar aanvallende spel en kwam als snel op een 5-2 voorsprong in de eerste set. Toch wist Firman zich terug te vechten en moest de set worden beslist in een tiebreak. Hierin was Basiletti te sterk voor de Firman. Basiletti wist de eerste set toch te winnen met 7-6 (7-3 in de tiebreak). In de tweede set lukte het Firman niet meer om druk te zetten op de Italiaanse. Basiletti won de volgende zes games op rij om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Basiletti heeft hiermee een plek in het hoofdtoernooi veiliggesteld.

Andrea M’chich (Frankrijk, 8) – Daniels Tens (Letland, 4)

Andrea M’chich speelde vandaag tegen de 4e geplaatste in de kwalificatie Daniel Tens in de laatste ronde van de kwalificaties. Tens begon sterk en pakte gelijk een 3-0 voorsprong, maar die voorsprong duurde niet lang. M’chich begon met meer druk te spelen en dat bleek erg goed te werken voor hem. M’chich won 4 games op rij en draaide hiermee de score om naar 4-3. M’chich bleef zich aan deze tactiek vast houden en dit bleek de juiste keuze. Hij won de eerste set met 6-4. In de tweede set begon Tens steeds meer onnodige fouten te maken waar M’chich uiteraard van profiteerde. Het was duidelijk dat M’chich de betere speler was vandaag en pakte dan ook de tweede set met 6-2. M’chich gaat door naar de eerste ronde van het hoofd toernooi.

FOTO VAN DE DAG: NIELS RATIU
Niels Ratiu speelde vandaag tegen Yaroslav Demin die momenteel nummer 21 van de wereld staan bij de junioren. Ratiu moest Demin verslaan om in het hoofdtoernooi te komen, maar dit was geen makkelijke opgave. Jammer genoeg kon Ratiu niet veel inbrengen in de eerste set. Hij zette alles op alles om de de tweede set te winnen. Hij stond 5-4 en 6-5 voor maar de set moest worden beslist in een tiebreak. Demin liet zien waarom hij de nummer 21 van de wereld is en won de tiebreak met 7-0. Ondanks dat Ratiu vandaag heeft verloren zullen we zekerweten meer van hem zien in de toekomst.