Dagverslag vrijdag 1 juli

Vrijdag 1 juli; kwartfinales op TC Bakkum Dutch Junior OpenNa een regenachtige donderdag, was het vandaag gelukkig weer een dag vol met zonneschijn, tennis en sponsoren, welke waren uitgenodigd voor rosé met haring. Maar het ging natuurlijk om het tennis vandaag. Daarom geven we weer een paar samenvattingen van gespeelde wedstrijden.

Daniel Verbeek (NED) -  Jan Hrazdil (CZE)

Einde middag begon de volgende partij met een Nederlander. Daniel Verbeek mocht aantreden tegen de nummer 3 geplaatst, Jan Hrazdil. Beide heren waren zeer aan elkaar gewaagd en de wedstrijd leverde lange en hele goede rally’s op. Met een praktische volle tribune en een heerlijk zonnetje was de sfeer op baan 1 meer dan uitstekend. Na het verlies van Forger in de vorige ronde deed Verbeek het voor de Nederlanders net iets beter. Hij leverde sterke return games af en was zeker bij lange rally’s de bovenliggende partij. Met een stand van 6-3 6-4 won Verbeek met in beide sets een break voorsprong. Verbeek is dus door naar de halve finales van de single en mag in de dubbel ook de kwartfinale spelen.

Federica Urgesi (Italie, 3e geplaatst) - Mayu Crossley (Japan, 8e geplaatst)

Vandaag begonnen we om 11.00 met een wedstrijd tussen twee geplaatste spelers. Beide dames waren aanvallend ingesteld maar konden ook omschakelen naar verdedigend spel. De rally’s waren zeer intens en vooral erg lang. In de 1e set was het de Italiaanse die Mayu onder druk zette en haar punten pakte met afgedwongen fouten van haar tegenstander. Urgesi won de eerste set met 6-3. In de 2e set werd de strijd tussen beide dames steeds spannender. De set duurde bijna een uur maar uiteindelijk trok de Japanse aan het langste eind. In de laatste set ging het initiatief op en neer. Beide dames waren voorzichtig en wachtte hun kansen af om het punt af te maken. Uiteindelijk zorgde kleine details voor de beslissing in de wedstrijd. De Italiaanse trok aan het langste eind en won de wedstrijd met een prachtige rally.

Abel Forger (Nederland, 8e geplaast) ­– Lorenzo Carboni (Italië)De eerste Nederlandse speler die op de baan mocht aantreden, was Abel Forger, de 8e geplaatste in het jongensschema. Voor een plek in de halve finale moest hij de strijd aangaan met Lorenzo Carboni uit Italië. Beide jongens hadden nog geen set verloren tot deze wedstrijd, dus het was interessant om te zien hoe deze wedstrijd ging verlopen.
In het begin speelden Abel en Lorenzo behoudend tennis, waarbij vastheid even het codewoord was. De Nederlander ging naarmate de eerste set harder slaan en zette de Italiaan stevig onder druk. Dit is ook precies wat zijn wapen is. Lorenzo moet het meer hebben van zijn snelheid en athletisch vermogen. Abel pakte de eerste set met indrukwekkend tennis door deze met 6-1 binnen te slepen.
In de tweede set kwam de Nederlander op een 2-1 voorsprong, maar de machine ging wat haperen en Lorenzo kon meer in de rally komen. Dit bleek een kantelpunt in de wedstrijd, want de Nederlander maakte meer fouten en verloor de set met 6-4. Net als in de voorgaande match op center court, moest deze wedstrijd beslist worden met een derde set. De volle tribunes waren getuige van het feit dat Lorenzo meer in controle was en Abel kon niet meer zijn spel laten zien van de eerste set. De Italiaan won met 6-1 en mag zich voorbereiden op zijn halve finale wedstrijd op zaterdag.

Foto van de dag: Xenia Lipiec