Dagverslag woensdag 29 juni

Vandaag was alweer de 2e ronde van het hoofdtoernooi. En wat een geweldige dag was dit! In de middag was er een geslaagde kids day voor de jongste jeugd en de hele dag door werden er heel veel spannende wedstrijden gespeeld. Het zonnetje scheen en de hele dag door waren de tribunes gevuld!

Amelie Smejkalova (CZE) – Stefani Webb (AUS)Vandaag speelde de nummer één geplaatste Amelie Smejkalova tegen Stefani Webb uit de kwalificatie. De eerst game van de wedstrijd is gelijk typerend voor de rest van het verloop van de wedstrijd. Webb pakt de break en staat 1-0 voor. Er volgen een aantal spannende games. Smejkalova weet uiteindelijk terug te breken en komt op 4-3. De set wordt beslist met een zeer spannende tiebreak. Webb wint de tiebreak en pakt zo de eerste set.
In de tweede set komt Webb als snel op voorsprong. Ze maakt weinig fouten en slaat een paar mooi drive volleys. 5-2, Webb. Smejkalova weet zichzelf knap terug te vechten naar 5-5, onder andere door wat meer fouten van Webb. Smejkalova breekt Webb op 5-5 en mag serveren voor de set. Ze pakt haar eigen service game en wint door 5 sterke games op rij de 2e set. De 3e set begon van beide kanten wat voorzichtig. Uiteindelijk kreeg Webb duidelijk de overhand door minder fouten en zeer sterke returngames. De wedstrijd werd beslist in het voordeel van Webb door een 6-2 overwinning in de 3e set. Zij schakelt hiermee de 1e geplaatst van het damesschema uit.

Abel Forger (Nederland) – Andrea M’chich (FRA)De eerste ronde die vandaag op het centercourt werd gespeeld tussen de Nederlander Abel Forger en de Fransman Andrea M’chich. De 16 jarige Forger is de nr 8 geplaatst in het toernooi en staat momenteel nr 142 op de itf ranglijst (junioren). Voor M’chich was dit al zijn 4e wedstrijd deze week. Forger komt gelijk sterk uit de startblokken en met een aantal prachtige forehand winners wist hij M’chich goed onder druk te zetten en liep hij uit tot een 4-1 voorsprong. Forger hield zich aan zijn spel plan en won de eerste set met 6-3. De tweede set begon Forger meer onnodige fouten te maken en M’chich profiteerde hier gelijk van en nam al gauw een 4-1 voorsprong op Forger. Forger moest alles op alles zetten om de wedstrijd weer naar zich toe te trekken en dat deed hij. Met 6 games op rij wint hij ook de 2e set met 6-4. Met een 6-3 6-4 overwinning gaat Forger door naar de 3e ronde van het hoofdtoernooi!

Daniel Verbeek (Nederland)  -  Miguel Avendano Cadena (ESP)


De 3e wedstrijd op center court bevatte wederom een Nederlands talent. Dit keer mocht de 17 jarige Daniel Verbeek zijn beste tennis laten zien. De 1e set ging zeer gelijk op en leverde geen enkele break op tot 5-5. Hier leverde Avendano Cadena een zeer sterke returngame af waardoor hij op 6-5 de set kon uitserveren, 7-5 voor Cadena. De 2e set was een totaal ander beeld en ging met ruime stand van 6-0 naar Verbeek. Avendano Cadena herpakte zich knap na het verlies van de 2e set en de 3e set ging zeer gelijk op. Beide heren waren zeer aan elkaar gewaagd en dit leverde prachtige punten op. Een tiebreak moest uiteindelijk de beslissing opleveren. Hierin trok Verbeek aan het langste eind en heeft zich voor de volgende ronde geplaatst.

Yaroslav Demin (1) – Volodymyr Iakubenko (Oekraïne)


De laatste wedstrijd op center court ging tussen de 1e geplaatste Yaroslav Demin en de Oekraïner Volodomyr Iakubenko. De tribunes waren overvol, want iedereen was benieuwd om de strijd te zijn tussen de nummers 21 en 238 van de ITF ranglijst.

Beide spelers houden ervan om de bal hard en vlak te slaan, waar de omstandigheden ideaal waren. De temperatuur was veel beter dan de middag en het was windstil. Yaroslav pakte het initiatief, zelfs tijdens de service game van Volodmyr. De kracht van zijn forehand was indrukwekkend, en zijn groundstrokes plaatste hij diep in het achterveld. Volodymyr probeerde het initiatief over te nemen wanneer hij daartoe de kans kreeg, maar dit resulteerde niet in wat hij voor ogen had. De eerste set ging naar Yaroslav met 6-1. De Oekraïner probeerde om de flow van zijn tegenstander te doorbreken door soms het net op te zoeken. Zijn approach was echter niet goed genoeg om Yaroslav tot fouten te dwingen, waardoor de Oostblokker in staat was om passingshots te slaan. De eerste geplaatste liet zien aan het publiek waarom hij de te kloppen man is deze week. De Oekraïner was gefrustreerd en kon niet zijn beste spel laten zien en verloor de tweede set met 6-0.

SPELER VAN DE DAG! STEFANI WEBB

Stefani Webb is vandaag speelster van de dag! Zij heeft via de kwalificatie het hoofdtoernooi weten te behalen en heeft vandaag de eerste geplaatste Amelie Smejkalova uitgeschakeld. Op naar de derde ronde!