Dagverslag zondag 3 juli.

Zondag 3 Juli. Finaledag op TC Bakkum Dutch Junior Open. Wie gaan er met de trofeeën naar huis?

Federica Urgesi (Italië, 3e geplaatst) - Josy Daems (Duitsland, 11e geplaatst)

De meisjesfinale van Dutch Junior Open 2022. Rond de klok van half 11 begonnen we met de eerste finale van de dag. Beide meiden begonnen de eigen service game ietwat voorzichtig. Urgesi profiteerde in de derde game van de wedstrijd van wat slordigheden van de Duitse. Enkele onnodige fouten zorgde voor de eerste break van de wedstrijd. Urgesi was in de eerste set duidelijk een maatje te groot voor haar Duitse tegenstander en walste er met 6-1 overheen. Haar diepe en harde slagen vanuit het achterveld en weinige fouten zorgde voor een wat eenzijdige wedstrijd. In de tweede set kon Daems enigszins aanhaken maar ook hier viel al snel de beslissende break. Met degelijk en knap tennis wint de Italiaanse met 6-1 6-3 de 2022 editie van het Dutch Junior open.

Antoine Ghibaudo (Frankrijk, 16e geplaatst) - Charlie Camus (Australië)

De jongensfinale van het Dutch Junior Open 2022. Met volle tribunes en een heerlijk zonnetje beloofde dit een prachtig affiche te worden. De als 16e geplaatste fransman was na de winst op de eerste geplaatste Rus de absolute favoriet voor de winst in deze partij. De excentrieke Australiër Camus kwam goed uit de startblokken en de eerste games leek hij ondanks servicebehoud van Ghibaudo de overhand in de wedstrijd te krijgen. De sterke service en vele aces van Ghibaudo hielpen hem uit de problemen in spannende games. De eerste set werd beslist door enkele slordigheden van Australische kant in zijn service game. Een klein verschil zorgde voor een 6-4 set in het voordeel van Ghibaudo. De tweede set was van een zeer hoog niveau en beide jongens waren enorm aan elkaar gewaagd. Lange rally’s en spectaculaire punten zorgde voor een goede sfeer op baan 1. Camus wist zich na een break achterstand nog knap terug te vechten en leek het momentum van de wedstrijd te hebben. Echter bleek het hoge niveau van de Fransman net iets te hoog gegrepen. Een paar kleine fouten op beslissende punten zorgden voor de beslissende break. Met zijn ongenaakbare service pakt Antoine Ghibaudo met 6-4 6-4 de winst van de jongens single van het Dutch Junior Open 2022.

Emilien Demanet (België)/ Anro Nel (Zuid-Afrika, 6e geplaatst) - Freddy Blaydes (Engeland)/ Max Dahlin (Zweden)

De jongensfinale 2022. Een zeer sterke dubbel met opponenten die zeer aan elkaar gewaagd waren. De 1e set ging gelijk op en leverde geen breaks op. Het was een spectaculaire pot met vele afwisselende rally’s. Het netspel was van zeer hoog niveau en het was duidelijk waarom deze jongens in de finale stonden. De tiebreak leverde in set 1 de beslissing in het voordeel van de Belg en Zuid-afrikaan. De 2e set was wederom een echt gevecht. Een enkele break in het voordeel van de Zuid-afrikaan en Belg leverde hen de titel op van Dutch Junior Open 2022

Meisjesdubbel finale: Nederlanders Sarah van Emst/Britt du Pree – 1st seed Melisa Ercan (Turkije)/Amelie Smejkalova (Tsjechië)

De laatste wedstrijd van het toernooi had een Nederlands tintje. Om 15.30 gingen Sarah van Emst en Britt du Pree de baan op voor hun finalewedstrijd tegen het als 1e geplaatste koppel Melisa Ercan (Turkije) en Amelie Smejkalova (Tsjechië). De Nederlanders begonnen sterk en namen al gauw de leiding. Deze voorsprong hielden ze vast en waren op de helft van hun missie door de eerste set met 6-4 te winnen. In de tweede set waren de duo’s meer aan elkaar gewaagd en pakten Melisa en Amelie een break bij 3-3, die beslissend bleek te zijn om een derde set te spelen, die via een supertiebreak (tot de 10 punten) de winnaar zou bepalen.
Het momentum lag bij het 1e geplaatste koppel, en dit konden Sarah en Britt helaas niet meer omdraaien. Zij kwamen in de supertiebreak al gauw op een ruime achterstand en moesten de titel aan hun tegenstanders laten. Het werd 10-5 voor Melisa en Amelie.